Als illustrator heb ik enkele boeken geïllustreerd. Dit gaat van een coverillustratie, gedichtenbundels,... tot prentenboeken. Hieronder kan u de door mij geïllustreerde boeken vinden en bij interesse eventueel bestellen via de link.

Boeken

BO IS GEEN VARKENVarkentje Bo is geen varken. Echt niet. Hij is een egel. Of een olifant. Met een lange slurf en twee dikke poten. Of een worm onder een hoop bladeren. Een uil misschien? Maar geen varken!

Auteur: Geert De Kockere
Uitgegeven door Oogappel (2014)
Meer info over varkentje Bo kan je vinden op www.varkentjebo.com of op zijn Facebook. Naast dit boek zijn er nog drie andere prentenboeken: Bo kan alles, Bo is nooit bang, Bo is niet verliefd. En het vertelboekje Bo en het bos. In Bo en het bos staan tien verhaaltjes over Bo. Om voor te lezen of zelf te laten lezen als je al goed kunt lezen. Ze vertellen iets over Bo, maar ook over het bos.
Bestel online


KASTERLIEFS LICHTHARTIG SENTIMENTIELENHet project Kasterliefs, Lichthartig, sentimenTielen is een initiatief van de Versgenoten, die een ruim publiek op een speelse manier met poëzie wil laten kennismaken. Op meer dan 230 etalages en ramen van winkels, vrije beroepen en openbare gebouwen werd een liefdesgedicht gekleefd, gelinkt aan de aard van de zaak. Zo werd groot Kasterlee omgevormd tot één grote liefdesbundel van glas om toevallige voorbijgangers even met een glimlach te laten stilstaan. In deze bundel werden alle gedichten verzameld.

Verkrijgbaar in de diverse bibliotheken van Kasterlee, bij Toerisme Kasterlee, 't Boekenhuisje in Lichtaart en straks nog in een aantal winkels. En natuurlijk ook online bestelbaar door een mailtje te sturen naar info@pigmalion.be met vermelding van het aantal en het adres.

Auteur: Geert De Kockere
Uitgegeven door Pigmalion (2014)
Bestel online


BO EN HET BOSVarkentje Bo heeft iets met het bos. Hij gaat er dikwijls naartoe. Maar het bos doet niet altijd wat Bo wil. In dat bos gebeuren er soms rare dingen. Dingen om diep over na te denken. Kan een beek verliefd zijn? Of boos? Zijn bomen slim? En wat met de dieren die er leven? De eekhoorn en de Vlaamse gaai. Of een slak zonder huis. Is dat erg? En wordt een kikker echt een prins als je hem kust? Bo probeert overal een antwoord op te vinden. Op zijn manier...


In Bo en het bos staan tien verhaaltjes over Bo. Om voor te lezen of zelf te laten lezen als je al goed kunt lezen. Ze vertellen iets over Bo, maar ook over het bos.

Auteur: Geert De Kockere
Uitgegeven door Oogappel (2013)
Meer info over varkentje Bo kan je vinden op www.varkentjebo.com of op zijn Facebook. Bo en het bos is het eerste vertelboek in de reeks van Bo. Daarnaast zijn er nog vier prentenboeken: Bo kan alles, Bo is nooit bang, Bo is niet verliefd en Bo is geen varken.
Bestel online


MIJMERINGENHoe ontstaat een mijmering? Als een wit konijn uit een leeg hoofd? Uit het niets, dat plots iets wordt? Of is een mijmering eerder een wild konijn in de duinen? Dat even halt houdt en naar de zee in de verte staart? Of met de staart naar zee misschien? Is mijmeren landinwaarts turen?

In deze poëtische Mijmeringen probeert Geert De Kockere doodgewone dingen vaak anders te bekijken.

Auteur: Geert De Kockere
Uitgegeven door Pigmalion (2013)
Bestel online


ONTEGENSPREKELIJK MANNELIJKOntegensprekelijk Mannelijk is een bundel over mannen met 33 gedichten en 24 houtskooltekeningen. Soms stoer en wild, maar ook wel eens teder en broos of poëtisch. De bundel brengt een variatie aan gedachten, overpeinzingen, ideeën of wetenschappelijk ongegronde studies over mannen. Ontegensprekelijk mannelijk dus... Er wordt door Geert De Kockere geschreven over mannen zoals hij het liefst over de dingen schrijft: wat dubbelzinnig en met een knipoog. In de hoop dat die knipoog voldoende relativeert. De tekeningetjes werden met houtskool gekrast op papier en los uit de pols. Vaak zwierig en wild, fel en hard, soms ook teder en aarzelend. Zo wordt de naakte man geschetst.

Auteur: Geert De Kockere
Uitgegeven door Pigmalion (2013)
Bestel online


BO IS NIET VERLIEFDVarkentje Bo zegt dat hij niet verliefd is. Niet eens een beetje. Fee is wel mooi en lief, vindt hij. Bo helpt haar in zijn bootje. En hij vindt dat ze lekker ruikt. En hij houdt haar pootje vast en gaat dicht tegen haar aan staan om te schuilen. Maar verliefd is hij niet. Nog in geen honderd jaar! Varkentje Bo is een prentenboekenreeks over een grappig varkentje. Een aandoenlijk varkentje ook. Uiterlijk misschien stoer, innerlijk van koekenbrood. Levenslustig huppelt hij door elk boek.

Auteur: Geert De Kockere
Uitgegeven door Oogappel (2013)
Meer info over varkentje Bo kan je vinden op www.varkentjebo.com of op zijn Facebook. Bo is niet verliefd is het derde boek in de reeks van Bo.
Bestel online


HET VARKEN IN MIJHet varken in mij laat gedichten lezen geschreven vanuit een ik-persoon die de wereld en alles wat daarin overschouwt en beschrijft. Ik, maar niet noodzakelijk een autobiografische ik. Het kan evengoed jouw ik zijn. Of die van je buurman of buurvrouw. Dit alles met enkele tekeningetjes van varkens waaraan je gaat twijfelen of het niet meer mensen dan varkens zijn. Vluchtige lijnen suggereren broze zielen in stoere uiterlijken.


Auteur: Geert De Kockere
Uitgegeven door Pigmalion (2013)
Bestel online


HAVERKLAP Haverklap gaat over paarden. Paarden die roddelen en paarden die hrinniken. Paarden die op mensen lijken en paarden die vooral op paarden lijken. Het is een bundel met meestal korte, geestige gedichten over de edelste onder de viervoeters. Met een knipoog, maar soms ook met een randje ernst. Geert De Kockere schrijft over paarden zoals hij over zoveel dingen schrijft: zo kort mogelijk en vooral niet te ernstig. Hoewel, wie goed leest, vindt er soms meer in dan op het eerste gezicht lijkt. En ook zijn foto's vertellen vaak een verhaal. Tekst en foto's van Geert De Kockere worden afgewisseld met luchtige potloodtekeningen van Tineke Van Hemeldonck.

Auteur: Geert De Kockere
Uitgegeven door Pigmalion (2013)
Bestel online


ABSOLUUT VROUWELIJK Absoluut Vrouwelijk is een kleine poëziebundeltje met gedichten 33 gedichten en 24 potloodtekeningen. Soms teder en poëtisch, vaak ook stout of ondeugend, bij momenten een tikkeltje provocerend zelfs. Maar ook lief en strelend. De bundel brengt een variatie aan gedachten, overpeinzingen, ideeën of wetenschappeklijk ongegronde studies over de vrouwen. Absoluut vrouwelijk dus...

'Absoluut Vrouwelijk' kende een 1ste en 2de druk. Beide zijn volledig uitverkocht.

Auteur: Geert De Kockere
Uitgegeven door Pigmalion (2012)
Uitverkocht

Bo IS NOOIT BANGVarkentje Bo is nooit bang. Van niets en niemand. echt niet. Niet van een muis en niet van het donker. Niet van een put en niet van ondersteboven. Hij laat dat ook zien. En nee hoor, hij is echt niet bang. Of toch een heel klein beetje?

Auteur: Geert De Kockere
Uitgegeven door Oogappel (2012)
Meer info over varkentje Bo kan je vinden op www.varkentjebo.com of op zijn Facebook. Bo is nooit bang is het tweede boek in de reeks van Bo.
Bestel online

BO KAN ALLES Varkentje Bo denkt dat hij alles kan. Over een wei springen bijvoorbeeld. Of de bomen van een bosje omverblazen. Op het water lopen en duinen wegduwen. Vliegen ook... Met veel moed probeert hij het. En kijk, het lukt hem nog ook! Of toch niet?

Auteur: Geert De Kockere
Uitgegeven door Oogappel (2012)
Meer info over varkentje Bo kan je vinden op www.varkentjebo.com of op zijn Facebook. Bo kan alles is het eerste boek in de reeks van varkentje Bo.
Bestel online

VUUR EN VLAM Een prentenboek over verliezen. Wat kanker met je doet... Hoe kanker alles dooft behalve de herinnering.

De drakenman, de drakenvrouw en de drakenkinderen hebben vuur, heel veel vuur, vuur en vlam. En ze spuwen het om het verst. Maar op een avond zit de drakenvrouw plotseling zonder vuur. Wat scheelt er? Wat dooft er haar vuur? Waar is haar vlam? En krijgt ze die ooit nog terug? Vuur en Vlam is een prentenboek over kanker en wat kanker met je doet. Geert De Kockere schreef het in een sobere en poëtische taal naar het waargebeurde verhaal van An Dom, een drakenvrouw met een drakenman en twee drakenkinderen.In maart 2015 werd mijn eerste internationale uitgave een feit! De Amerikaanse versie van het prentenboek ‘Vuur en vlam’, 'Dragon Fire', ligt wereldwijd in de winkels! Het boek met tekst van Geert De Kockere en An Dom werd uitgegeven door Sky Pony Press uit New York.

Auteurs: An Dom / Geert De Kockere
Uitgegeven door Manteau (2011) en Sky Pony Press (2015)
(2de druk)

Bestel online

Bekijk enkele recensies van mijn boeken

Referenties / Uitgevers